home/nieuws
Home NL | EN Amsterdam Contact Aanmelden nieuwsbrief

Zwaardvorm

T'ai Chi Chuan zoals gedoceerd door prof Cheng Man Ching kende drie hoofdtakken: de vorm (Tai Chi Chuan), push hands  (Tai Chi Tui Shou) en het zwaard (Tai Chi Jian). In de vorm heb je geleerd over jezelf: je gezondheid, balans en je vaardigheid in het ontspannen. In de push hands heb je je bewustzijn uitgebreid naar de interactie met een partner. Met de zwaardvorm breid je je bewustzijn verder uit naar het langere bereik van het zwaard. Dit stelt extra eisen aan je balans en je geworteld zijn en het vereist een versterkte focus. Mede door het gewicht van het zwaard kent de zwaardvorm een andere dynamiek dan de vorm die je tot op heden geleerd hebt. Zo ontstaat er een subtiel spel tussen vrij meebewegen en controle behouden.

Het dubbelzijdige zwaard is het meest verfijnde van alle Tai Chi wapens (waaronder het slagzwaard en de staf), en oefeningen. Het bewegen van het zwaard is vergelijkbaar met het hanteren van een Chinese kalligrafie penseel, aangezien de yin en yang aspecten van energie tot uitdrukking moeten worden gebracht in de handen en vingers. Het zwaard biedt dus een middel en methode ter verdere disciplinering, uitbreiding en expressie van je intrinsieke energie.

Prijs

€ 300,-
stadspas of studentenkaart geeft 10% korting op het totale lesgeld. Wanneer de cursus in drie termijnen van 10 lessen wordt betaald is het lesgeld 110,- per termijn.

Vereiste cursus

Open Push Hands (OPH)

Vervolg cursus

Zwaard schermen

Aantal lessen

30