home/nieuws
Home NL | EN Amsterdam Contact Aanmelden nieuwsbrief

cursus ontwikkeling

Cursus Roots & Branches 5 element Qi Gong ©
In deze lessen maak je kennis met Yin en Yang en de vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal. In samenhang met de seizoenen en ook met onze stemmingen en gevoelens, leer je deze kwaliteiten in je dagelijks leven te herkennen en te gebruiken. Je leert je meer te ontspannen. De oefeningen zijn makkelijk te onthouden en plezierig om te doen. Je hebt geen T’ai Chi ervaring nodig om deze lessen te volgen. Aan het eind van de cursus kun je de oefeningen zelfstandig thuis uitvoeren. Roots & Branches wordt gegeven in de vorm van een inloopcursus. Je kunt per les betalen of een strippenkaart voor 10 lessen kopen.

ontstaan cursus

Roots & Branches 5 element Qi Gong © combineert posities en bewegingen van de Tai Chi vorm met de kennis van de vijf elementen van de klassieke acupunctuur.
Deze cursus is ontwikkeld door Gerrie Sporken en Pat Gorman. Beiden hebben een praktijk in de traditionele acupunctuur en zijn senior teachers in The School of Tai Chi Chuan en The Tai Chi Foundation.
De kennis van de vijf elementen uit de acupunctuur hebben zij gecombineerd met de houdingen en bewegingen uit de Tai Chi vorm. Daarbij is ook gekeken naar de oefeningen die Grootmeester Cheng Man Ching aan zijn patiënten gaf.
Als je hier dagelijks mee bezig bent, wordt het algemeen welzijn bevorderd en worden specifieke organen gestimuleerd.